Francia kaland

Francia mazsolás csiga – ha bűnbe akarsz esni

Annyira szépen mosolygott a mazsolás csiga azon a vasárnap  reggelen a strasbourgi pékség pultján,  hogy végül őt választottuk a csodálatos péksütemények és kalácsok közül.  Valójában ugyanabból hajtogatott kelt tésztából készül, mint a croissant, csak más a tölteléke és csiga formára van feltekerve.  Lássuk a receptet – az eredetit. Ha valakinek nincs ideje, vagy türelme a… Tovább »

Citromos szőlőlekvár

Brutál sok szőlőnk termett az idén. Hiába tudtuk, hogy nem fogjuk tudni megenni azt a csemegeszőlő-mennyiséget, mégsem volt szívünk beledarálni a mustba. Teltek a ládák… Itthon aztán elkezdtük osztogatni, és persze enni. De, ugye, a szőlő tömény cukor. Pláne az idén, úgyhogy nem ajánlatos túl sokat enni belőle egy nap. Kezdeni kellett vele valamit, mert… Tovább »

Szüreti pite

A szüret nem csak a szőlőszedésről, darálásról, préselésről, vagyis a munkáról szól. A szüret jó buli. A családdal, ritkán látott rokonokkal, barátokkal. És nem maradhat el a szüreti menü. Nálunk például a pogácsa, a bográcsban főtt vad- vagy marhapörkölt és a sütemények a legfontosabb asztalravalók. Ez tájanként, családonként is változik. Franciaországban a szüreti pite is… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!