Burgundiai szakácskönyvemben minden negyedik sós étel dijoni mustárral készül. A ‘dijoni módra’ éppen ezt jelenti. És többnyire a burgundiai bor sem hiányzik ezekből a fogásokból.
Bélszín dijoni módra
Hozzávalók 4 személyre:
1 bélszín
4 szelet nyers sonka
3 ek dijoni mustár
120g reszelt félkemény sajt, az eredeti recept szerint Comté
15 cl száraz, fehér (burgundiai) bor
só, bors
Elkészítés:
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
- Előkészítjük, zsírtalanítjuk a bélszínt.
- Hosszában bevágjuk, anélkül, hogy teljesen átvágnánk.
- Összekeverünk 2 ek mustárt, 80g reszelt sajtot, sózzuk, borsozzuk. Ezzel megtöltjük a bélszínt.
- A sonkaszeletekkel körbetekerjük a bélszínt, a tetejére kenjük a maradék mustár és sajt keverékét. Sózzuk, borsozzuk.
- Sütőtálba tesszük, meglocsoljuk a borral, és 30 percig sütjük. Közben időnként locsolgatjuk a szaftjával.
Párolt zöldséggel, rizzsel tálájuk.
Jó étvágyat hozzá!
Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet!
Kérlek, hogy tartsd tiszteletben szerzői jogaimat. A Francia kaland blogon vagy a hozzá kapcsolódó felületeken megjelenő cikkek tulajdonosa és jogosultja a Francia kaland bloggere. Ezen szellemi alkotások teljes vagy részbeni felhasználása különösen, de nem kizárólag üzletszerzési, marketing vagy más egyéb kereskedelmi célra a blogger előzetes írásbeli engedélye nélkül szigorúan tilos!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: