Francia kaland

Bélszín dijoni módra – persze, hogy mustárral

Burgundiai szakácskönyvemben minden negyedik sós étel dijoni mustárral készül. A ‘dijoni módra’ éppen ezt jelenti. És többnyire a burgundiai bor sem hiányzik ezekből a fogásokból.

Bélszín dijoni módra

Hozzávalók 4 személyre:

1 bélszín

4 szelet nyers sonka

3 ek dijoni mustár

120g reszelt félkemény sajt, az eredeti recept szerint Comté

15 cl száraz, fehér (burgundiai) bor

só, bors

Elkészítés:

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. Előkészítjük, zsírtalanítjuk a bélszínt.
  3. Hosszában bevágjuk, anélkül, hogy teljesen átvágnánk.
  4. Összekeverünk 2 ek mustárt, 80g reszelt sajtot, sózzuk, borsozzuk. Ezzel megtöltjük a bélszínt.
  5. A sonkaszeletekkel körbetekerjük a bélszínt, a tetejére kenjük a maradék mustár és sajt keverékét. Sózzuk, borsozzuk.
  6. Sütőtálba tesszük, meglocsoljuk a borral, és 30 percig sütjük. Közben időnként locsolgatjuk a szaftjával.

Párolt zöldséggel, rizzsel tálájuk.

Jó étvágyat hozzá!

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet!

Kérlek, hogy tartsd tiszteletben szerzői jogaimat. A Francia kaland blogon vagy a hozzá kapcsolódó felületeken megjelenő cikkek tulajdonosa és jogosultja a Francia kaland bloggere. Ezen szellemi alkotások teljes vagy részbeni felhasználása különösen, de nem kizárólag üzletszerzési, marketing vagy más egyéb kereskedelmi célra a blogger előzetes írásbeli engedélye nélkül szigorúan tilos! 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!