Rámmosolygott ma reggel az iciri-piciri tököcske a konyhában. A franciák úgy hívják, potimarron, itthon Hokkaido-tök néven kapható. Nagyon rákaptam mostanában.
Szóval, hívogatott, és nem álltam ellen.
Ökröcske nem volt benne, úgyhogy elővettem némi csirkemellet, meg még egy-két dolgot, amit hűtőben, kamrában találtam.
1 csirkemellfilé szeletelve
1/2 potimarron, azaz Hokkaido sütőtök
1 kisebb édesburgonya (vagy néhány szem burgonya)
1 nagyobb lilahagyma
2 sárgarépa
mascarpone
reszelni való sajt, nekem most cheddar volt itthon, de ha franciásan szeretnéd, legyen comté
só, bors, fokhagyma, bazsalikom, olaj
A hús fűszereztem sóval, borssal fokhagymával, olajozott tepsibe fektettem. Rátettem a szeletekre egy-egy friss bazsalikomlevelet. Megfűszereztem a mascarponét, és rákentem a hússzeletekre. Megszórtam reszelt sajttal.
Körberaktam a darabolt zöldségekkel. Figyelem: a potimarront csak megmosni és kimagozni kell, meghámozni nem szükséges. A zöldségeket is sóztam, borsoztam, megspricceltem olajjal. Ment a sütőbe 180 fokra. Ha megsült a hús, puhák a zöldségek és rápirult a tetejére a sajt, kész.
Míg ez megsült, csináltam előételnek egy gyors gombakrémlevest. (Szeretem, ahogy a friss, zöld majoránnalevélkék kikandikálnak a tányérból.)
És persze egy adag zöldsalátát, csak úgy egyszerűen, franciásan. Igaz, a vinaigrette ezúttal málnával ízesített almabor (cidre)-ecettel készült, egyenesen a Ferme de l’Abeille-ről. (A méhecskés burgundiai ökofarmot is hamarosan bemutatom nektek. 🙂 )
Esős napokon jól esik egy ilyen mosolygós ebéd.
Jó étvágyat kívánok
Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet!
Kérlek, hogy tartsd tiszteletben szerzői jogaimat. A Francia kaland blogon vagy a hozzá kapcsolódó felületeken megjelenő cikkek tulajdonosa és jogosultja a Francia kaland bloggere. Ezen szellemi alkotások teljes vagy részbeni felhasználása különösen, de nem kizárólag üzletszerzési, marketing vagy más egyéb kereskedelmi célra a blogger előzetes írásbeli engedélye nélkül szigorúan tilos!
Kommentek