Brutál sok szőlőnk termett az idén. Hiába tudtuk, hogy nem fogjuk tudni megenni azt a csemegeszőlő-mennyiséget, mégsem volt szívünk beledarálni a mustba. Teltek a ládák…
Itthon aztán elkezdtük osztogatni, és persze enni. De, ugye, a szőlő tömény cukor. Pláne az idén, úgyhogy nem ajánlatos túl sokat enni belőle egy nap. Kezdeni kellett vele valamit, mert megrohadni mégsem hagyhatjuk.
Így aztán következett a befőzés. Nem nagyon szoktam eltenni szőlőt, talán egyszer próbáltam életemben. Most megint nekifogtam, és érdemes volt! Csak nagyon kis kanállal kell majd adagolni…
Fogtam a piros szőlőnket, amiben alig van mag.
Egy nagy lábasban összetörtem krumplinyomóval. Nem nagyon akartam cukrozni, 1,2 kg-hoz 100g cukrot adtam csak. Kivételesen ment bele egy csomag 3:1 dzsemfix és két citrom leve.
Sűrűre főzetem, kicsit még beleturmixoltam a botmixerrel, aztán ment az üvegekbe. Csak két kis üveggel lett, de ez csak a próba volt.
Miután közben megsült a cukor nélküli szilvalekvárom is a sütőben, Jöhet újra a szőlő, akár a nagyszemű fehérből is.
Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzésemet!
Kérlek, hogy tartsd tiszteletben szerzői jogaimat. A Francia kaland blogon vagy a hozzá kapcsolódó felületeken megjelenő cikkek tulajdonosa és jogosultja a Francia kaland bloggere. Ezen szellemi alkotások teljes vagy részbeni felhasználása különösen, de nem kizárólag üzletszerzési, marketing vagy más egyéb kereskedelmi célra a blogger előzetes írásbeli engedélye nélkül szigorúan tilos!






Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: